Butiken

Vad är skillnaden på PG och VG?

Propylenglykol eller PG är en basvätska som håller din smak på plats. PG har ingen smak eller lukt, och det kan finnas i saker som mat och medicin. PG låter atomizern i en e-cigarett förvandla e-vätska till en ånga som kan andas in.


Vad är vegetabiliskt glycerin eller VG?

Vegetabilisk glycerin är en basvätska som håller din arom på plats. Den har ingen lukt och används i livsmedels- och godisindustrin. Vegetabiliskt glycerin är en naturlig förening gjord av olja från växter. VG låter atomizern i en e-cigarett förvandla e-vätska till en ånga som kan andas in.

 

VG är en kolhydrat, vilket är en typ av mat. Det är också allergivänligt och kan hittas i tvål, kosmetika och andra produkter som är gjorda för personer med allergier. VG smakar lite sött i sig och även om det är en kolhydrat så har det ingen stor effekt på blodsockernivån, så det kan användas av personer som tar insulin.

Vad är skillnaden med PG och VG?

Både PG och VG är basvätskor som håller smaken i din e-vätska. De luktar eller smakar inte av någonting. PG är mindre tjock än VG och för vanliga e-cigaretter är en högre PG-halt, typ 50 %, bäst. En sub-ohm vaping-enhet eller en droppare fungerar bättre med e-vätska som har mer VG i sig.

 De flesta vanliga e-juicer har ett VG/PG-förhållande på 70/30, medan de flesta Nic Salt-e-juicer har ett VG/PG-förhållande på 50/50.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.