Butiken

Är vaping säkert?

Vapingindustrin har växt enormt under det senaste decenniet och miljontals människor över hela världen använder nu e-cigaretter på en daglig basis. Trots att det finns många lagar och regler för att garantera säkerheten, så är många människor omedvetna om säkerheten och riskerna med vaping. Vi kikar därför närmare på det i detta inlägg.

Hur säkert är vaping?

Vaping är ett mycket säkrare alternativ än rökning, men det är inte helt riskfritt. Det rekommenderas därför exempelvis inte att du börjar med vaping och intar nikotin om du aldrig har rökt eller vapeat förut. Även om det inte anses vara skadligt, är nikotin fortfarande ett beroendeframkallande ämne. Men för före detta rökare kan vaping vara ett bra alternativ till att röka cigaretter eftersom vapes och e-vätskor inte innehåller samma giftiga ämnen. Det finns även många e-juicer där ute som inte innehåller nikotin och som därför inte har samma beroendeframkallande effekt. Du kan exempelvis välja bland många olika smaker hos Swedenvapes, vissa av de är helt fria från nikotin.

Hur du vet vilka vapingprodukter som är säkra

Som vi nämnde ovan så finns det gott om lagar och regler för att garantera säkerheten inom vaping. Detta gör exempelvis så att e-juicer inte innehåller skadliga eller olagliga ämnen, samt att de vaping enheter som säljs är säkra att använda sig av.

Det enklaste sättet är att använda sig av välkända märken inom branschen då större märken alltid följer rådande lagar & bestämmelser. Vi på Swedenvapes säljer produkter som möter de krav som Svensk lag och Svenska regler har bestämt. Du kan alltså känna dig trygg när du handlar hos oss.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.