Butiken

Tips för vaping inomhus

Många är medvetna om att rökning inomhus är negativt då det färgar väggar och möbler samt att det kan lukta illa. Detta gör att många tror att vaping gör samma sak och att de därför undviker vaping inomhus. Men faktum är att vaping skiljer sig en hel del från cigarettrökning, du kan läsa mer om effekterna, och hur du undviker de med våra tips för vaping inomhus.

Påverkar vaping luftkvaliteten?

I en undersökning från 2018 så påvisades att ånga från vaping hänger kvar i luften i endast några sekunder innan luftkvaliteten återgår till det normala. Jämförelsevis så hänger vanlig cigarettrök kvar i cirka 45 minuter innan luftkvaliteten återgår till det normala. Om du är orolig över detta så kan du helt enkelt se till att det finns bra ventilation i rummet innan du vapear.

Leder vaping inomhus till missfärgade väggar?

De flesta av oss har nog sett vad som händer om man röker vanliga cigaretter inomhus, att väggarna blir missfärgade och att man ofta måste måla för att åtgärda detta. Vaping inomhus kan också leda till missfärgningar, men inte alls på en lika extrem skala.

Anledningen är att ånga från vaping med tiden kan täcka väggarna och gör att de suger åt sig mer damm och smuts. För att åtgärda problemet så behövs bara en fuktig trasa. Du kan även undvika detta helt genom att vapea nära ett fönster eller i ett rum med bra ventilation.

Lämnar vaping inomhus en ihållande doft?

Långvarig vaping inomhus kan lämna en ihållande doft efter sig, denna är dock ofta lik den e-juice som du använder dig av. Så om du exempelvis vapear e-juice med banansmak så som Banana Milkshake från Horny Flava inomhus i flera år, så kan det lämna en svag doft av banan efter sig. För att motverka detta så kan du helt enkelt återigen se till att det finns tillräcklig ventilation i rummet, eller sköta din vaping nära ett fönster eller en fläkt.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.