Butiken

Svar på alla de vanligaste frågorna om vaping

Vad är vaping?

Termen "vaping" hänvisar till ett ämne som värms upp till den grad att det avger ånga, men inte förbränns. Vaping-enheter inkluderar ett munstycke, batteri, patron som innehåller e-vätska/vape-juicer och en värmekomponent. Enheten värmer upp e-vätskan (även kallad e-juice eller vape-juice) för att skapa en ånga som andas in i lungorna och sedan andas ut.

Innehåller e-juice alltid nikotin?

E-vätskan som används för vaping innehåller ibland nikotin. Men i många fall så köper du din e-juice utan nikotin och behöver sedan själv blanda i nikotin till önskad styrka.

Är vaping beroendeframkallande?

Vaping med vätska som innehåller nikotin kan vara beroendeframkallande. Men vaping utan dessa substanser, d.v.s nikotinfri e-juice är inte beroendeframkallande.

Finns det några fördelar med vaping jämfört med att röka traditionella cigaretter?

I allmänhet finns det inga rök- eller tobaksprodukter som är helt säkra. Med det sagt, så finns det färre giftiga ämnen i vape-ånga jämfört med cigarettrök. Teknologin går ständigt framåt och nya framsteg görs inom vaping industrin hela tiden. Nuförtiden är det exempelvis allt vanligare med nikotinsalt som är mindre irriterande för hals och lungor.

Hjälper vaping människor att sluta röka?

Många människor använder sig av vaping för att sluta röka. Det är även fördelaktigt då du även kan trappa ned mängden nikotin som du konsumerar sakta och successivt. Detta gör att du tids nog kan bli helt nikotinfri utan att du helt behöver sluta röka direkt.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.