Butiken

Vad är vapetunga och hur blir man av med det?

Vapetunga är ett välkänt problem som drabbar många vapers, särskilt de som är nya med vaping och omedvetna om problemet. Problemet gör att vapers ofta upplever smakskillnader, det som en gång var en favoritvape smakar plötsligt fruktansvärt, en stel tunga eller till och med en förlust av smaksinne.

Det beror alltså på att du använder samma smak under en längre tid som överväldigar dina smaklökar.

Hur man undviker eller blir av med vapetunga

  1. Ändra smaken - den enklaste lösningen; byt ut din vapejuice då och då. Genom att helt enkelt ändra smaken du vaper och återgå till den efter ett par veckor, kan det hjälpa till att avvärja vapers tunga och hålla smaken fräsch.
  2. Använd en starkare smak – balansera om dina smaklökar med starka smaker som mentol eller mynta. Om din vapesmak börjar försvinna, pusta på dessa starka smaker ett tag för att få tillbaka den.
  3. Drick vatten – håll dig hydrerad. Det rensar paletten också och kan hjälpa mot muntorrhet.
  4. Lukten av färska kaffebönor – detta är en teknik som används av professionella vinprovare och är något som många vapers gör. Genom att andas in doften av färska kaffebönor kan det hjälpa till att återställa ditt smaksinne.
  5. Att suga på en bit citron – som kaffebönor är denna citrussmak tänkt att hjälpa till att återställa dina smaklökar. Om det inte är din starka sida att suga på en citron, prova en citrondessert eller till och med en vape med citronsmak.
  6. Munsköljning – tillbaka till de starka smakerna, munsköljning kan vara ett bra sätt att bli av med vapetunga. Men var uppmärksam eftersom dessa kan vara ganska starka smaker som oavsiktligt kan orsaka vapetunga.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.