Butiken

Vad är skillnaden mellan vape-ånga och rök?

Vid första anblick så kan det kanske verka som om det inte är någon större skillnad alls mellan de två. Men precis som namnet antyder så producerar vaping en ånga (namnet vaping kommer från vapor, alltså ånga på Engelska) som gör det väldigt annorlunda till rök.


Rök skapas genom att man bränner material, exempelvis tobaksblad och innehåller då ett flertal ämnen. Det finns studier på den understrukna texten. Ta bort detta gula stycke innan uppladdning.) som visar att cigarettrök innehåller mer än 7 000 olika kemikalier varav hundratals är skadliga för kroppen. Cigarettrök fastnar även på ytor så man exempelvis röker cigaretter inomhus så kan farliga ämnen från röken fastna på diverse ytor och påverka barn och husdjur.

Vape-ånga innehåller inte några skadliga ämnen på egen hand och förångas i luften, den fastnar alltså inte på olika ytor på samma sätt som rök gör. När ångan skapas så bränns heller ingenting då spolarna i din vape värmer upp e-juicen som sedan förångas för att skapa vape-ånga. Du kan läsa mer om spolar på vår hemsida på den understrukna texten. Ta bort detta gula stycke innan uppladdning.) om du är intresserad av att lära dig mer.

Det är alltså stora skillnader mellan vape-ånga och rök. Något som även är värt att ha i åtanke är att cigarettrök ofta inte luktar så gott, medans moln av vape-ånga alltid luktar klockrent.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.