Butiken

Vad är nikotinsalt och hur funkar det?

Nikotinsalter, eller saltnikotin, skapas när nikotinbas kombineras med en syra eller flera syror. Denna process skapar en salt nikotinlösning och minskar svalget vid högre styrka nikotin vape juice.


Varför skulle man vapea salt? Låt inte namnet förvirra dig. Termen "nikotinsalt" även känd som nic salt hänvisar bara till den vetenskapliga definitionen. Det betyder inte att det är infunderat med det läckra mineralet du strö på din mat.

I kemiska termer uppstår ett salt när en syra reagerar med en bas. Enkelt uttryckt framställs nikotinsalter genom att blanda rent nikotin (bas) med vissa typer av syror. Jag vet vad du tänker på just nu, syra?

Det låter värre? Faktum är att nikotinsalter finns i tobak, naturligtvis. Så om du har rökt en cigarett har du upplevt nikotinsalt.

Nikotin vs. Nikotinsalt

Nikotin, även kallat fribasnikotin eller nikotinvätska extraheras direkt från tobak. I denna process avlägsnas alla föroreningar som finns i tobak. Lämnar dig med nikotin i sin rena form. Denna form av nikotin används i nästan alla e-juicer på marknaden idag. Freebase nikotin har en hög alkalinitet med en PH-nivå runt 7-8.

 

Varför berättar vi det här för dig? Tja, eftersom PH-nivån direkt korrelerar med hårdheten som användaren upplever under inandning. Ju högre nikotinstyrka desto hårdare blir den. Skapandet av nikotinsalt uppnås genom att strategiskt infundera specifika syror till fribas nikotin. Vad detta gör är att minska PH-nivån i nikotinlösningen, vilket resulterar i mindre irritation. Vilket betyder att du kan förånga högre nikotinsaltstyrkor utan den där grova halsen.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.