Butiken

Svar på de vanligaste vape-relaterade frågorna

När man är ny med vaping så är det lätt hänt att man har många frågor man vill ställa. Men ibland är det så att man inte har någon man kan fråga, eller att man kanske inte vill verka dum och därför inte vågar fråga. Här kommer därför svar på de vanligaste vape-relaterade frågorna.

Är vaping olagligt?

Kort sagt så är vaping i sig inte olagligt i Sverige. Samtliga produkter som Swedenvapes säljer är 100% lagliga.

Är vaping säkert?

All typ av rökning kommer med sina risker. Du har kanske hört att vaping är ’mindre skadligt’ än rökning. Detta betyder dock inte automatiskt att det är helt säkert, vaping kan exempelvis irritera luftvägarna vid långsiktig användning.

Hur länge varar 100ml vape juice?

Det är en svår fråga då det beror på hur ofta, och hur mycket du använder din vape. Om du exempelvis går från att röka ett paket cigaretter om dagen och byter rakt av till vaping, så kan du räkna med att 100ml varar dig i cirka 3 veckor.

Den vape juice som vi säljer är nikotinfri och du behöver därför själv blanda i nikotin med en så kallad nikotinshot. Kolla in Swedenvapes sortiment med delikat e-juice i många olika smaker och hitta din favorit.

Är vaping bättre än rökning?

Ja vaping är säkrare än rökning. Detta då vanliga cigaretter innehåller en mångfald farliga ämnen som du inhalerar tillsammans med cigarettröken. Samt att du vid vanliga cigaretter bränner tobaken och inhalerar röken, medans du vid vaping inhalerar ånga.

Hur fyller jag upp tanken?

Exakt hur du fyller upp tanken varierar mellan olika modeller av vape. Det vanligaste är dock att du skruvar bort tanken från enheten och därefter fyller på den med en rekommenderad mängd vape juice, och sedan skruvar fast tanken igen. Följ dock de medföljande instruktionerna med just din vape för att se till att allt går rätt till.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.