Butiken

Kan e-juice bli gammalt?

Denna fråga är en av de vanligaste frågorna som nybörjare ställer när de köpt sina första e-juicer. Det är vanligt att man köper in många olika smaker till en början, sedan har man de stående ett tag hemma och undrar om det är säkert att bruka de i framtiden. Så kan e-juice egentligen bli gammalt?

Ja, e-juice kan bli gammalt!

Faktum är att e-juice kan bli gammalt, generellt så brukar man säga att e-juice håller i ungefär 2 år efter tillverkning. Men det finns ett antal faktorer som påverkar hållbarheten för din e-juice som kan vara bra att ha i åtanke.

För att få en så lång livslängd som möjligt på sin e-juice så rekommenderas att du förvarar den på en mörk och sval plats, samt att du korrekt försluter flaskan efter användning varje gång.

Kan man använda gammal e-juice?

Det finns inga bevis på att det är direkt farligt att använda sig av gammal e-juice. Men det finns egentligen ingen anledning till att göra det heller då det ofta ger en upplevelse som inte är allt för njutbar. Om du misstänker att din e-juice har blivit gammal så är det istället bättre att köpa ny e-juice hos Swedenvapes där du hittar många olika smaker och tillverkare att välja mellan.

Tecken på att din e-juice blivit gammal

Ett tecken på att din e-juice blivit gammal är att färgen är mycket mörkare än vad den varit tidigare. Detta då e-juice oxideras när den kommer i kontakt med syre vilket med tiden leder till en allt mörkare färg. Ett annat tecken är att din e-juice kanske inte luktar eller smakar som den brukade, eller att den helt saknar lukt och smak.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.