Butiken

Hur många cigaretter motsvarar en vape?

Om du vill sluta röka och använda vaping som ett sätt att göra det kan det vara väldigt viktigt att veta hur mycket du ska vape. När du röker cigaretter vet du hur mycket du gör det: 10 om dagen, 20 om dagen, etc. Någon som röker 20 eller fler cigaretter om dagen kanske tror att vaping inte ger dem tillräckligt med nikotin, men det är inte sant.

Även om det är svårare att ta reda på hur mycket nikotin som finns i varje bloss och hur mycket du ska vape per cigarett, kan du fortfarande få en allmän uppfattning.

 Vi kan göra lite enkel matematik om en genomsnittlig cigarett har 1-2 mg nikotin som vi faktiskt absorberar. Det mesta nikotinet som sannolikt tas in från en cigarett är 2 mg gånger 20 cigaretter per dag, vilket är 40 mg. En engångsapparat med 20 mg nikotin i 2 ml skulle ha totalt 40 mg nikotin.

 Det betyder att mängden nikotin i en hel engångsprodukt är ungefär densamma som i ett paket starka cigaretter. Så om du köper 10 ml flaskor med E-vätska med olika styrkor, som 6 mg/ml, får du totalt 60 mg. Om du röker ett paket cigaretter om dagen, bör en 10 ml flaska hålla dig mer än en dag.

  Det är viktigt att veta att det finns utrymme för fel i den här typen av matematik. Vaping är ett mycket bättre sätt att få i sig nikotin än att röka, men det fungerar inte på samma sätt när det kommer till absorption. Hur mycket du får i dig beror på hur du vapear, hur långa och djupa dina puffar är och hur stark din e-vätska är.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.