Butiken

Den första veckan med att byta ut rökning mot vaping

Som vi alla vet vid det här laget är cigarrettrökning en av, om inte det mest skadliga du kan göra för din hälsa. Rökningsrelaterade tillstånd är faktiskt den högsta förebyggbara dödsorsaken på en global nivå, och det kan ha långtgående effekter på både rökare och hälsan hos människorna runt dem. Det är här vaping kommer in!

Vaping, när det används som en nikotinersättningsterapi eller som ett hjälpmedel för att sluta röka, kan ha enorma fördelar för hälsan för både rökare och deras nära och kära, såväl som en mängd andra fördelar! Så vad kan du förvänta dig under den första veckan med att byta ut rökning mot vaping?

De första 24 timmarna

Dina lungor börjar faktiskt läka otroligt snabbt när du slutar röka. Inom de första 8 timmarna efter att du blivit cigarett fri, ökar mängden syre i ditt blod till nästan normala nivåer mycket snabbt! Detta beror på att du inte introducerar någon ny kolmonoxid i blodomloppet, som finns i nästan alla tobaks cigaretter men inte finns i någon e-vätska eller vapejuice.

Efter en rökfri vecka

Inom två till tre dagar kommer du att märka att ditt smak- och luktsinne blir bättre ju längre du går utan att plocka upp en cigarett. Inte bara kommer smaker och dofter att bli mer intensiva, du kommer också att kunna ta upp nya dofter och smaker med tiden. Passa på att prova på nya spännande smaker av e-juice från Swedenvapes nu när du bättre kan uppskatta smaker och dofter. Under veckans gång börjar lukt- och smak receptorerna i din näsa och mun reparera sig nu när de är fria från gifterna i cigaretterna som du andades in tidigare.

Att gå från rökning till vaping kommer ibland med mindre bieffekter som vara några dagar. Det är till exempel vanligt att uppleva muntorrhet till en början, detta kan du bekämpa genom att dricka gott om vatten.

Du kan också börja hosta i några dagar efter att du har börjat med vaping, Men det är helt enkelt känslan av ångan (som skiljer sig något från cigarettrök) som kan utlösa hosta. Även om din "rökhosta" kan kvarstå i några veckor, bör all hosta som orsakas av vaping försvinna inom några dagar.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.